Ναυαγοσωστική Κάλυψη

Ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών

Με την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος ΠΔ23 / Φ.Ε.Κ. 18Α από το καλοκαίρι του 2000, η σχολή ναυαγοσωστικής ΕΝΑΚ – Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία, αναλαμβάνει συστηματικά τη ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών σε όλη την επικράτεια της χώρας που έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες.

Δεκάδες Δήμοι της χώρας που βρέχονται από θάλασσα, έχουν εμπιστευτεί την οργάνωση και τη στελέχωση των παραλιών τους με μεγάλη επιτυχία στην ΕΝΑΚ – Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία.

Το τμήμα παροχής υπηρεσιών, προσφέρει τα παρακάτω προγράμματα Ναυαγοσωστικής κάλυψης για Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης – ΟΤΑ:

 • Παροχή Επαγγελματία Ναυαγοσώστη με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος και με πλήρη Ναυαγοσωστικό εξοπλισμό (εκτός πύργου).
 • Παροχή Επαγγελματία Ναυαγοσώστη με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος και με Ναυαγοσωστικό εξοπλισμό από τον φορέα.

Η υπηρεσία Ναυαγοσωστικής Κάλυψης Παραλιών απευθύνεται σε όλους τους παράλιους Δήμους που διαθέτουν πολυσύχναστες ή χαρακτηρισμένες ως επικίνδυνες παραλίες.

 

Ναυαγοσωστική κάλυψη κολυμβητικών δεξαμενών

Με την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης 87/Γ1/443/24-01-1973 (με τις όποιες τροποποιήσεις), η σχολή ναυαγοσωστικής ΕΝΑΚ – Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία, αναλαμβάνει συστηματικά τη Ναυαγοσωστική κάλυψη κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες) σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Δεκάδες επιχειρήσεις της χώρας έχουν εμπιστευτεί την οργάνωση και τη στελέχωση των κολυμβητικών δεξαμενών τους με μεγάλη επιτυχία στην ΕΝΑΚ – Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία.

Το τμήμα παροχής υπηρεσιών της ΕΝΑΚ, προσφέρει τα παρακάτω προγράμματα Ναυαγοσωστικής κάλυψης για Κολυμβητικές Δεξαμενές (πισίνες, κολυμβητήρια, νεροτσουλήθρες, spa, κ.λ.π.)

 • Παροχή Ναυαγοσώστη Πισίνας/Επόπτη Ασφαλείας με πλήρη Ναυαγοσωστικό εξοπλισμό.
 • Παροχή Ναυαγοσώστη Πισίνας/Επόπτη Ασφαλείας με Ναυαγοσωστικό εξοπλισμό από την επιχείρηση.

Η υπηρεσία Ναυαγοσωστικής Κάλυψης Κολυμβητικών Δεξαμενών απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που διαθέτουν κολυμβητικές δεξαμενές.

 

Ναυαγοσωστική κάλυψη εκδηλώσεων και παιδικών πάρτι

Η ακαδημία ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης ΕΝΑΚ, αναλαμβάνει όλες τις εκδηλώσεις που απαιτείται Ναυαγοσωστική κάλυψη με πεπειραμένους Επαγγελματίες Ναυαγοσώστες και πλήρη εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Εκδηλώσεις που αναλαμβάνουμε:

 • Γάμους δίπλα σε πισίνα ή θάλασσα
 • Πάρτι σε παραλίες ή δίπλα σε κολυμβητικές δεξαμενές – πισίνες
 • Τηλεοπτικά γυρίσματα
 • Εκδρομές
 • Φεστιβάλ
 • Παιδικά πάρτι

Η ΕΝΑΚ – Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία διαθέτει πλήρη Ναυαγοσωστικό εξοπλισμό, ικανό να υποστηρίξει και τις μεγαλύτερες διοργανώσεις ή εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

 

Ναυαγοσωστική κάλυψη αγώνων υγρού στοιχείου

Η ΕΝΑΚ – Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία διαθέτει την πιο οργανωμένη επαγγελματική ναυαγοσωστική ομάδα της χώρας. Αναλαμβάνει να καλύψει όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με το υγρό στοιχείο, αφού υποχρεωτικά από το νόμο, σε όλες απαιτείται ναυαγοσωστική κάλυψη.

Διαθέτει ομάδα επαγγελματιών ναυαγοσωστών (ENAK RESCUE TEAM) σε πλήρη ετοιμότητα (εκπαίδευση και συντήρηση σε ετήσια βάση), έτοιμη για κάθε σοβαρή πρόταση.

Η εμπειρία της ομάδας είναι μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα και διαθέτει πλήρη σύγχρονο εξοπλισμό για υποστήριξη στις αποστολές της.

Αθλητικές εκδηλώσεις που αναλαμβάνουμε:

 • Τοπικές Διοργανώσεις
 • Πανελλήνιους Αγώνες
 • Διεθνείς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα
 • Ολυμπιακούς Αγώνες
 • Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η ΕΝΑΚ – Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία μπορεί να υποστηρίξει και τις πιο μεγάλες εκδηλώσεις.

Έχει δοκιμαστεί ήδη στην πράξη, με την επιτυχή παρουσία στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες – Αθήνα 2004 και σε πολλές από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.