Προφίλ

 

 

Η Ακαδημία Ναυαγοσωστικής Εκπαίδευσης ΕΝΑΚ – Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία, ιδρύθηκε το 1996 από τον Νίκο Γιοβανίδη και ασχολείται αποκλειστικά με την ανάπτυξη της ναυαγοσωστικής και της διάσωσης στην Ελλάδα.

 

Η ΕΝΑΚ είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός φορέας στον τομέα της ναυαγοσωστικής και μία από τις παλιότερες σχολές ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα.

 

Είναι αναγνωρισμένη Ακαδημία Ναυαγοσωστικής Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα Ελλάδος (Αρ. Πρωτ. Μ.Φ. 111.4/1/97/2699) – (Αρ. Πρωτ. 2118.6/02/02, ΑΤ. 580441)

 

Διαθέτει πλήρη ναυαγοσωστικό εξοπλισμό για μια τέλεια εκπαίδευση όπως:

  • ΤΖΙΠ 4Χ4
  • Ναυαγοσωστικό – Διασωστικό σκάφος R15 – Watercraft – το Πρώτο & Μοναδικό στην Ελλάδα
  • Jet Ski

 

Πτυχιούχοι της, αποτέλεσαν την Εθνική Ομάδα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής που έλαβε μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας στους Παγκόσμιους Αγώνες Ναυαγοσωστικής – Rescue, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία.

 

Η ΕΝΑΚ σήμερα πρωτοστατεί σε όλες τις Ναυαγοσωστικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας και διοργανώνει επιδείξεις ναυαγοσωστικής τεχνικής σε συνεργασία με τους Δήμους σε πολλά σημεία της Χώρας.

 

Η ΕΝΑΚ εγγυάται την ασφάλεια στις Ελληνικές ακτές και τους χώρους κολύμβησης, με την άρτια εκπαίδευση των αυριανών ναυαγοσωστών. Επίσης καλύπτει τις ανάγκες για ναυαγοσωστική κάλυψη πανελληνίων, διεθνών και παγκοσμίων πρωταθλημάτων και αγώνων που διοργανώνονται στη χώρα.

 

Τμήματα εκπαίδευσης λειτουργούν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου (Χειμώνα – Καλοκαίρι):

  • ΑΚΤΗΣ, έναρξη κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ (διάρκεια 14 ημέρες)
  • ΠΙΣΙΝΑΣ, έναρξη κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ (διάρκεια 2 ημέρες)

 

Διαθέτει όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης:

 

Κάνε τώρα Εγγραφή Online

 

Η ΕΝΑΚ επίσης μελετά και οργανώνει προτάσεις και πρωτοβουλίες, για την ανάπτυξη και τη διάδοση της ναυαγοσωστικής στη χώρα μας και εφοδιάζει με εξειδικευμένο ναυαγοσωστικό εξοπλισμό τους ναυαγοσωστικούς σταθμούς της Ελλάδας.

Είναι η πρώτη ναυαγοσωστική ακαδημία στην Ελλάδα που ίδρυσε ειδικά προγράμματα Junior Lifeguard για παιδιά ηλικίας 9 – 14 ετών.

Ταυτόχρονα,  συμμετέχει σε πανευρωπαϊκά συνέδρια και η συνεργασία με Οργανισμούς και Ινστιτούτα του εξωτερικού, προσδίδουν την αίγλη και τα χαρακτηριστικά μιας ισότιμης σχολής ναυαγοσωστικής στο χώρο της παγκόσμιας ναυαγοσωστικής, σε διεθνές επίπεδο.

Με εγκαταστάσεις μοναδικές για τα Ελληνικά δεδομένα και με πάνω από 10.000 αποφοίτους (διαθέτει τμήμα επαγγελματικής αποκατάστασης), η ΕΝΑΚ αναπτύσσει σταθερά τη ναυαγοσωστική στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Η απόλυτη εξειδίκευσή μας στη Ναυαγοσωστική, μας κάνει πόλο έλξης εκατοντάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας, που έχουν αγάπη στο υγρό στοιχείο και στην προσφορά στον συνάνθρωπο.

 

Κάνε τώρα Εγγραφή Online