Διασώστης Ποταμού

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Διασώστη Ποταμού

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 Σαββατοκύριακο

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Γέφυρα Χάνι Μπανιά, ποταμός Εύηνος, εγκαταστάσεις ALPIN CLUB

ΚΟΣΤΟΣ: Το σεμινάριο παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους αποφοίτους της σχολής (ακτής & πισίνας)

ΓΙΑΤΙ;

Σχολή Διασώστη Ποταμού, για τους αποφοίτους της σχολής ναυαγοσωστικής ΕΝΑΚ, με σκοπό τη βελτίωση των ναυαγοσωστών, για πιο αποτελεσματική ικανότητα στις διασώσεις στη θάλασσα.

Η σχολή ναυαγοσωστικής ΕΝΑΚ – Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον την ανάπτυξη των αθλημάτων και των δραστηριοτήτων μέσα στα Ελληνικά ποτάμια. Ολα τα extreme sports που γίνονται στα ποτάμια όπως ράφτινγκ, κανόε-καγιάκ, χρειάζονται γνώσεις διασώστη ποταμού.

Όλο και περισσότερος κόσμος ανακαλύπτει την ομορφιά της Ελληνικής άγριας φύσης μέσα από δραστηριότητες σε ομαδικό ή ατομικό επίπεδο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνδυνοι και ιδιαίτερα σε ένα χώρο όπως είναι το ποτάμι, όπου το νερό βρίσκεται σε συνεχή κίνηση διαπερνώντας μέσα από βράχους και ποικίλες μορφολογικές εδαφικές διακυμάνσεις.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Ναυαγοσώστη Ποταμού – Διασώστη Ποταμού έχει ως σκοπό να εκπαιδεύσει τον ενδιαφερόμενο, σε γνώσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια και την προστασία μέσα στο ποτάμι.

O εκπαιδευόμενος αποκτάει τις γνώσεις Βασικό Επίπεδο Εκπαίδευσης στην Ασφάλεια και στη Διάσωση και οι γνώσεις επεκτείνονται και στο προχωρημένο επίπεδο εκπαίδευσης στην Ασφάλεια και στη Διάσωση και σε πιο πολύπλοκες μορφές διάσωσης μέσα στο ποτάμι.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να ασχοληθούν και επαγγελματικά με το ράφτινγκ παρακολουθώντας τη σχολή ΟΔΗΓΩΝ ΠΟΤΑΜΟΥ που πραγματοποιείται μια φορά κάθε χρόνο στο ALPIN CLUB.

Η εκπαίδευση γίνεται από Εκπαιδευτές Ναυαγοσώστες και εκπαιδευτές Κανόε-Καγιάκ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με εξειδίκευση στη διάσωση στο ποτάμι.