Skip to main content

Οταν δεν ενημερώνει το επιτυχημένο αστυνομικό σάιτ που «τρέχει», η δημοσιογράφος Νάντια Αλεξίου φορά το μαγιό της και με το ναυαγοσωστικό σωσίβιο ανά χείρας -σε σκηνές που θυμίζουν την τηλεοπτική σειρά «Baywatch»- ανεβαίνει στον πύργο της, από όπου «σκανάρει» με τα κιάλια την παραλία, έτοιμη να επέμβει αν χρειαστεί!

Οι πιο πολλοί γνώρισαν τη δημοσιογράφο από την τηλεόραση και τoν τηλεοπτικό σταθμό Alter, καθώς έχει γράψει… χιλιόμετρα στο πεζοδρόμιο ως αστυνομική ρεπόρτερ.

Λίγοι ωστόσο γνωρίζουν τη μεγάλη αγάπη της για το υγρό στοιχείο, που την έκανε να βρεθεί με σωσίβιο και σφυρίχτρα και να καλύπτει ως ναυαγοσώστρια ακτής το ξενοδοχείο «Divani Apollon Palace & Thalasso» στο Καβούρι, μαζί με τον επίσης ναυαγοσώστη Δημήτρη Δαγκλή. «Το κολύμπι ήταν πάντοτε στη ζωή μου. Στην εφηβεία έκανα προπονήσεις στο κολυμβητήριο. Στην ενήλικη ζωή μου συνδύαζα τις σπουδές με το κολύμπι. Στην πορεία όμως οι υποχρεώσεις και οι ρυθμοί της καθημερινότητας με έκαναν να το αφήσω» λέει στην «Espresso» η Νάντια Αλεξίου, η οποία δεν κατάφερε να κρατηθεί πολύ καιρό μακριά από το νερό.

Το 2000 ολοκλήρωσε τον κύκλο σεμιναρίων για την απόκτηση πιστοποίησης επόπτη ασφαλείας πισίνας. Στη συνέχεια έδωσε εξετάσεις στο Λιμεναρχείο Πειραιά και πήρε άδεια άσκησης επαγγέλματος και άδεια χειριστή ταχυπλόου, όπως προβλέπεται.

 

«Βρέθηκα με τα παιδιά της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας (ΕΝΑΚ) και, ολοκληρώνοντας τις προπονήσεις, έδωσα εξετάσεις στο Λιμεναρχείο» αναφέρει, συμπληρώνοντας πως σημαντικό ρόλο στο να αλλάξει η «κοσμοθεωρία» της έπαιξε και το ταξίδι που έκανε στη Μαδαγασκάρη, όπου πέρασε τρεισήμισι μήνες ως μέλος της παραγωγής του ριάλιτι «Nomads»: «Εκεί οι άνθρωποι δεν διακατέχονται από το άγχος που νιώθουμε στη Δύση να δουλέψουμε και να βγάλουμε χρήματα… Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα, αναθεώρησα πολλά και ένιωσα την ανάγκη να κάνω πράγματα που ενδεχομένως είχα αφήσει πίσω».

Αν και περνάει τουλάχιστον επτά ώρες στον πύργο, καθημερινά βρίσκει χρόνο να ενημερώνει το σάιτ της, το nantiareport.gr, ενώ εργάζεται και ως freelancer με πρακτορεία που ζητούν δημοσιογραφική κάλυψη αστυνομικών θεμάτων.

Στην ερώτηση τι κοινό μπορεί να έχει ένας ναυαγοσώστης με έναν δημοσιογράφο απαντά: «Στο ρεπορτάζ έχεις 99% αναμονή και μόλις 1% δράση. Επίσης, και στις δύο καταστάσεις επιβάλλεται να είσαι σε εγρήγορση τη στιγμή που θα κληθείς να βοηθήσεις ή βρίσκεσαι στο σημείο από όπου όλοι οι άλλοι απομακρύνονται»!

Το πιο σοβαρό περιστατικό που έχει διαχειριστεί μέχρι στιγμής αφορά ένα αγοράκι τριάμισι ετών, τον Νικόλα, που κινδύνευσε όταν ήπιε νερό την ώρα που έκανε βουτιές. «Είχε φάει σάντουιτς, πατατάκια και χυμό, και έκανε βουτιές κάτω από τον πύργο μας. Τον άκουσα να βήχει, κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, κατέβηκα αμέσως και έτρεξα πάνω του. Ο μικρός έκανε εμετό και, αφού του έπλυνα το προσωπάκι με δροσερό νερό, μου έδωσε μια μεγάλη αγκαλιά» θυμάται.

Παραδέχεται, τέλος, πως την πλησιάζουν λουόμενοι και της λένε ότι τους θυμίζει κάτι από την τηλεόραση. «Εγώ τους επισημαίνω ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο στο λειτούργημα του ναυαγοσώστη όταν σώζεις ανθρώπινες ζωές» τονίζει με νόημα.

Πηγή Αρθρου

Nikos Giovanidis
Author: Nikos Giovanidis

Ο Νίκος Γιοβανίδης είναι Διευθυντής της ΕΝΑΚ - Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία, με πάνω από τριάντα χρόνια ενεργής ενασχόλησης με την Ναυαγοσωστική.

Leave a Reply

Μετάβαση στο περιεχόμενο